Menjador escolar

El Servei de menjador té com a objectius que els alumnes de l’escola: Segueixin una alimentació, equilibrada, variada i adequada a les diferents edats. Aprenguin a menjar de forma correcta. Adquireixin els hàbits higiènics relacionats amb el menjar.

La cuina

L’empresa que ens ofereix el servei de menjador és ALGADI, que s’encarrega de la confecció i elaboració dels menús. El personal que aporta l’empresa és un cuiner i una auxiliar de cuina

Els menús de l’escola faciliten una ingesta saludable, ja que són equilibrats, variats, agradables i adaptats a les característiques i necessitats dels alumnes. Es dóna prioritat als productes de temporada i es potència que l’alumne tasti tot tipus de menjars. El menjar es fa a la cuina de l’escola, amb personal propi, que el planifica, l’elabora i el distribueix en els diferents espais on els alumnes dinen. En la programació dels menús es segueixen les freqüències d’aliments recomanades. Per als primers plats: arròs, pasta, llegums, hortalisses i verdures; per als segons: carn, peix i ou; i per postres: fruita fresca cada dia i, un cop per setmana, iogurt opcional. Les coccions dels segons plats són: al forn, guisats, rostits, planxa i fregits (aquest darrers només un cop per setmana). Des del moment en què s’elabora el menjar fins que es distribueix als alumnes, es tenen presents les variants dels menús per al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, o per qualsevol problema de salut que requereixi alguna modificació de la dieta.

Planificacó

El Servei de menjador organitza els horaris, les activitats en l’espai de migdia i el descans dels més petits. Quan els alumnes acaben les classes del mati, o bé van directament al menjador a dinar, o bé al pati fins a l’hora d’anar al menjador. L’ordre en què ho facin depèn de la distribució dels menjador. L’estona de dinar és aproximadament d’una hora, ja que inclou rentar-se les mans, passar pel self o seure a taula, dinar tranquil·lament i rentar-se les dents. L’estona d’esbarjo es fa en el pati de l’escola, on els alumnes juguen lliurement, tot i que periòdicament, amb els alumnes més grans, també s’organitzen diverses activitats En aquesta estona del migdia, els alumnes són atesos per i monitors del Servei.

Qué fem al mig dia

A més a més dels dinars de cada dia, es tenen presents els menjars típics i tradicionals de l’any: castanyes i moniatos per la castanyada; escudella i pollastre amb, prunes i pinyons pel Dinar de Nadal; truita de botifarra d’ou el Dijous Gras, ous de pasqua i mona per la festa de pasqua, i pica pica de comiat l’últim dia del curs. També s’organitzen dinars especials, en què els alumnes intervenen en el postre del dia, com son l’elaboració de panellets.

Preu:

 • El col·legi ofereix el servei de menjador per a l’alumnat i professors que ho sol·licitin.
 • La tipologia d’usuaris es la següent: alumnat fix i alumnat esporàdic.
  • L’alumnat fix es queda cada dia a dinar, són alumnes de transport escolar, alumnes  becats i particulars.
  • L’alumnat esporàdic utilitza el servei de menjador el dia que el necessita. Cal que s’apunti a porteria abans de les 10:00 h.
 • El preu del menjador escolar és de 8,20 €/dia per l’alumnat esporàdic.
 • Per l’alumnat fix és un preu tancat de 126,00€/mes de setembre a juny.
 • Els nens/es que es queden a menjador dies esporàdics i no fan complementaria hauran d’abonar a més a més 3€ per la vigilància.

Normes de funcionament

 • Recollida de l’alumnat al pati a l’hora que pertoca.
 • Comprovar l’assistència dels alumnes, passant llista cada dia i anotant-lo per a que ladministrador tingui constància.
 • Educar al alumnes en l’hàbit de menjar.
 • Comprovar que vagin al lavabo a rentar-se les mans, cara i les dents després de dinar.
 • Orientar als alumnes que col·laborin en el menjador i valorar la tasca feta.
 • Vetllar per tal que els alumnes mengin amb correcció i s’acostumin a menjar de tot.
 • Ajudar a menjar als alumnes de P-3, procurant que vagin agafant autonomia.
 • Notificar al coordinador de menjador les incidències que hi hagi amb alumnes, aliments, instal·lacions…. per a que les comuniqui a Direcció.
 • Informar als pares d’EI sobre l’alimentació dels seus fills.
 • Es mantindrà una actitud respectuosa cap als monitors i companys, així com amb les instal·lacions i tot el material.